Vacatures

 

Home

Bestuur

Bevrijdingsfestival Zeeland 2019

Contact

De draak

Diensten en services

   Gender Fluidity

Link BelgiŽ

Link Nederland

Nieuws en activiteiten

Onze sponsors

Raad van bestuur

Roze leden

Wilt uw ons steunen?

 

Mail de webmaster

 

 

 

 

 

 Vacature Voorzitter
(gemiddeld 5-10 uur per maand)

Het roze huis ‘s-Hertogenbosch

Stichting het roze huis ‘s-Hertogenbosch slaat al ruim 4 Š 5 jaar een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We zijn een dynamische stichting met een klein operationeel team van 3 bestuursleden en een groep vrijwilligers. Jaarlijks organiseren we ongeveer 3 projecten; mooie ontmoetingen waarin diverse groepen zich inzetten voor hun medemens. We geloven in een ’s-Hertogenbosch als regenboogstad waar mensen er zijn voor elkaar. De kernwaarden die ons drijven in ons werk zijn ‘ieder mens is alles waard’, ‘dichtbij verbinden’ en ‘goed doen goed doen’.

Waar zijn we mee bezig?

Stichting het roze huis ’s-Hertogenbosch wil uitgroeien tot een stevige speler in het ‘s-Hertogenbosch vrijwilligerswerk en de individuele hulpverlenging. We zijn daarom voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen in de groep mensen zoals homo’s en lesbisch en bi (Holebi’s) en transgenders, zodat we relevant blijven en verschil kunnen maken.

In de afgelopen jaren hebben we vooral gewerkt aan een lichte organisatie met een flexibele schil. Daarnaast luisteren we zorgvuldig en gericht naar wat er allemaal in de medische, maatschappij enz. gebeurt en leveren onze eigen bijdrage aan de toekomst van vrijwilligerswerk en de individuele hulpverlenging. In ons werk bieden we goede kwaliteit en zoeken we steeds naar verbetering. We geloven in de waarde van ons eigen concept. In de komende jaren willen we inzetten op verdere kwaliteitsverbetering, nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, de individuele hulpverlenging en het verbreden van onze netwerken.

Het bestuur

Het bestuur van de bestaat op dit moment uit 3 mensen. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting, de financiŽn, het beleid en het werkgeverschap. Het bestuur heeft een belangrijke rol in visievorming, het ontwikkelen en onderhouden van het netwerk met andere bestuurders in regenboogsteden, stichtingen, roze organisaties enz. overheid en maatschappelijke organisaties en bestuurlijke contacten met Stichting het roze huis ’s-Hertogenbosch. We zijn te typeren als een bestuur op afstand dat niet primair verantwoordelijk is voor de uitvoering van het werk. Voor de komende jaren zoeken we nieuwe bestuursleden die willen bouwen aan het werk van Stichting het roze huis ‘s-Hertogenbosch.

We zoeken een nieuwe voorzitter

Onze huidige voorzitter zat sinds maart 2017 tot februari 2018 in het bestuur. Vooruitkijkend betekent het dat we vanaf dit moment een nieuwe voorzitter zoeken. Binnen het huidige bestuur zijn een aantal taken goed belegd, maar is er geen kandidaat voor het voorzitterschap beschikbaar. Omdat we nu al kijken kan een nieuwe voorzitter een half jaar meelopen.

Vacature Voorzitter
Als voorzitter heb je de volgende verantwoordelijkheden:

      * Het aansturen en coŲrdineren van het dagelijks en algemeen bestuur
         van de Stichting.

* Leiding geven en verantwoording afleggen over de Stichting aan de
Algemene vergadering van de stichting.

* Bevorderen van de samenwerking tussen de Stichting en de Vereniging.

* Zit de bestuursvergaderingen voor.

* Bewaken van de voortgang en kwaliteit van bestuurlijke onderwerpen zoals die zijn vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan van de Stichting.

* Zorgt voor een goede in- en externe vertegenwoordiging van het bestuur.

* Zorgt voor de navolging en de opvolging van de Statuten, het Huishoudelijk reglement en de besluiten van de stichting en alle andere regels en bepalingen

* Signaleert problemen en draagt oplossingen aan of belegt deze bij het juiste bestuurslid

We zoeken iemand met de volgende competenties:

     * Goede communicatieve vaardigheden

* Affiniteit met besturen, management en met onze doelgroepen

* Affiniteit met het beheer van gelden

* In staat zowel intern als extern de organisatie te vertegenwoordigen en de vastgestelde beleidsvisie uit te dragen

* Flexibele instelling en stressbestendig

* Leiding kunnen geven

* Conformeren aan het beleid en de visie van de stichting

* Goede omgang met vrijwilligers en werknemers

Wat verwachten we van je?

Dat je achter de visie, werkwijze van Stichting het roze huis ‘s-Hertogenbosch staat Dat je in ‘s-Hertogenbosch zelf, of in de directe regio woont. Dat je deelneemt aan de bestuursvergaderingen, ongeveer 12 keer per jaar

Wat bieden we?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een dynamische, maatschappelijk betrokken organisatie Een interessante plek om kennis op te doen van wat er allemaal in de stad en hier buiten gebeurt. Een enthousiast team bestuursleden met ervaring.

Heb je belangstelling of wil je meer weten?
We gaan graag met je in gesprek. Je kunt voor 30-06-2018 contact opnemen met: Mevr. F. Schatsbergen,
f.schatsbergen@hetrozehuisshertogenbosch.nl